Онлайн магазин с lzyi.com

Информация свързана с онлайн магазините

Интернет измамите по време на шопинга

Пазаруването от край време е присъщо на дамите. Те са онези, които се впускат в умопомрачаващи покупки, големи харчове и куп излишни неща. С появата и възможностите на онлайн пазаруването шансовете да к=харчим повече и по-необмислено се умножават многократно. И въпреки всичко не само жените са онази част на човечеството, която е застрашена от измами. Може да не успеете на 100% да се защитите от такива, но поне бихте могли да намалите риска от тях, като спазите някои прости парила.

Когато влезете в онлайн магазин и видите добре изглеждащите стоки, богато описаните артикули и красивите снимки, то ясно е, че тази фирма държи на авторитета си. Това обаче не ви гарантира безпроблемно пазаруване. Много често при подаване за заявката за покупки и в интернет се оказва, че трябва да се чака прекалено дълго, за да пристигнат те до вас. В други случай плащането не е такова, каквото сте смятали, че ще бъде и изникват куп неуредици и излишни разходи. Проверете преди да направите голямата стъпка. С пълнене на количката, трябва стойността на покупките автоматично да се преизчислява, като в нея или на отделен ред в страниците на сайта ясно се посочва доставката за чия сметка ще е.

Обърнете внимание и на стоката, това дали реално е маркова или е реплика. Сайтовете и онлайн магазините, които държат на доброто си име изрично упоменават тези неща. Не са изключени и тези, които с цел прикриват детайлите, за да увеличат продажбите си.

Обърнете внимание и на това дали търговецът предлага замяна на продукти или връщане на такива, в случай, че клиента не е удовлетворен от покупката на стока. Не забравяйте, че вие сте клиента, а от вашият коментар зависи рейтинга на търговеца. Така, че вие сте с привилегия.

В случай, че поръчвате стоки с наложен платеж, то задължително в нея нека да присъства опцията преглед на доставката.

Не пропускайте и да проверите по-обстойно в интернет за името на фирмата, за коментарите на останалите клиенти и за данни за кореспонденция с тях.

Онлайн пазаруването може да бъде приятно занимание, когато сме взели навременни мерки.