Онлайн магазин с lzyi.com

Информация свързана с онлайн магазините

Пазаруване онлайн

Идеята заложена в електронното пазаруване е да помогне до голяма степен на купувача да намери желания продукт и да го закупи. За да стане това реалност, обаче е нужно да му бъде предоставена възможност, а такава дава уеб сайта и продуктовия каталог. Вторият съдържа категории и подкатегории, които значително улесняват предоставянето на информация. Сайтът за електронна търговия налага и необходимостта от голям набор инструменти за навигация и търсачка в каталога.

Електронният каталог за стоки е организиран по йерархична система и на няколко нива. Едни от тях са за най-обобщаващо представяне на артикули по видове; друго служи за представяне на видове в определени и по-специфични категории, някои са наричани раздели. Разглеждането и търсенето на стоки може да става като последователно биват разгръщани ниво след ниво. В различните системи за управление на уеб сайтове за електронна търговия тази йерархия може да има известни различия, но идеята на всяка една такава система е да спазва известна подреденост и класификация.

Към стоките може да бъдат “прикачени” атрибути и категории, които позволяват класифициране хоризонтал или по вертикал. Всяка една категория или атрибут съдържат параметри на дадените стоки. В последните се отчитат и размери, цвят, големини и т.н. Колкото повече налична информация съществува, толкова по-ориентиран в избора и покупката си ще е клиента на уеб сайта.

Наред с всичко от системата за управление на един онлайн магазин зависи и лесната ориентация по време на разглеждане и поръчка от клиента. В магазини за дрехи например, често се наблюдават и допълнителни приложения под формата на графики и таблици с размери. Те улесняват много работата и сърфирането на посетителя, както и избора му на точен размер.

Съществуват и поделения, в които се обявяват по-специфични стоки и артикули. Такива с намаления, останали единични бройки и други.

В търсещата машина на уеб сайта може да се заложи на избор на стока по зададено наименование. Това е още едни плюс за формата на работа и успешния бизнес. За да бъде коректно търсенето, следва да бъдат направени и качествени описания на продукти. Интерес будят и системите, които след изпращане на заявка до търговеца, връщат автоматично посетителя в полето с други продукти. Така той ще има възможност да продължи с онлайн пазаруването си, ако пожелае.