Онлайн магазин с lzyi.com

Информация свързана с онлайн магазините

10 въпроса свързани с интернет търговията

С идеята да сме максимално обрани и в същото време да обхванем основни въпроси свързани с онлайн търговията подбрахме 10 въпроса, които в по-малка или в по-голяма степен вълнуват днес всеки решил да стартира собствен онлайн бизнес. Ето и тях:

  1. Кои са предимствата на онлайн търговията пред реалната такава - възможностите на онлайн много по-големи от тези на реалният. Освен това начина да се общува директно с клиента, дава много ползи за търговеца.
  2. Три водещи неща за успешния онлайн магазин – привличане на клиенти, чрез ниски цени; таргетиране на клиенти; добро отношение и положителни коментари. Последните ще подобрят значително позициите в интернет и ще доведат до по-голямо търсене.
  3. Защо е важна комуникацията за онлайн магазина – клиента трябва да се увери, че насреща има сериозна фирма, с коректно отношение, а комуникацията е начин това да бъде показано.
  4. Доверието в потребителя на стоки от онлайн магазина е свързано с лоялното отношение на търговеца. В това число важно е клиента да знае, че може да разчита на продавача, че ако не хареса стоката може да я върне.
  5. Управление на онлайн магазина – най-качественото и надеждно такова трябва да е свързано с фен страница в Facebook.
  6. Защо е важен положителният имидж и до какво се свежда той – става дума за хубави снимки, целенасочени текстове на продукти, бърза доставка, точна комуникация с клиента.
  7. От голямо значение за клиента е бързата обратна връзка. На нея клиента разчита и се доверява и за бъдещи покупки.
  8. Как да реагираме на обиди и недобронамерено отношение спрямо онлайн магазина – с чувство на хумор, туширане на напрежението и блокиране на бруталните прояви.
  9. Социалните мрежи с ролята им за онлайн бизнеса – те са от изключително значение за всеки онлайн магазин.
  10. Съществува ли прилика или разлика между ПР стратегията и онлайн магазина – разбира се, че те са взаимно свързани, но могат да съществуват и една без друга. Старта на всеки онлайн магазин трябва да започне с откриване на ясна идея за бизнес, разработването й и едва тогава идва ред на ПР рекламата.