Онлайн магазин с lzyi.com

Информация свързана с онлайн магазините

Какво трябва да знаем преди голямото пазаруване

Ерата на модерни технологии, глобализация и свободен достъп до Интернет направи пазаруването от най-дребните неща, до това на големи имоти, автомобили и какво ли не възможно. Наред обаче с лукса от пазаруването в Интернет и удобствата, които предоставя то, съществуват и множество варианти за измами.

Въпреки, че в уеб пространството всеки държащ на себе си бранд изгражда своя имидж, най-вече уповавайки се на мненията и коментарите, които се оставят за него, добре е да знаем, как да се предпазим от фалшиви продавачи, търговци и обирджии.

Кои са нещата, които трябва да имаме предвид, преди да пристъпим към изпращане на поръчката. Ето и някои от тях:

  1. Проучете търговеца – в сайта на всяка фирма има данни за адрес, контакти и телефони. Научете повече за самата фирма, това от колко време съществува на пазар, как работи с клиентите си, доволни ли са те от обслужването й и т.н.
  2. В случай, че възнамерявате да купувате нещо, което си е по-голяма инвестиция проверете сертификатите на търговеца, това дали той е оторизиран да осъществява съответната дейност и продажба и т.н. Не са редки и случаите, в които измамници използват чуждо търговско име на компания с добра репутация, а това им помага да печелят доверие на клиентите и по-лесно да сключват сделки.
  3. Проследете мненията и отзивите на клиенти, които вече са пазарували в интернет, по форуми и търсачките и разберете дали други потребители са имали проблеми с въпросния търговец.
  4. Добра идея е и да проследите в коя държава е регистриран домейнът на даденият сайта на търговеца. В интернет търсачките, има много информация и това може да стане лесно. Последното се прави и с цел избягване на допълнителни мита и такси.
  5. Задължително направете справка и с възможностите да оставите мнение, коментари и отзиви в сайта, защото, ако липсват такива, то много вероятно е да е с цел прикриване недоволството на други такива клиенти.